Uniplast Serbia, Šabac
Nadogradnja i proizvodnja teretnih vozila i prikolica

Industrija nadogradnje vozila specifična je po tome da nikada ne znate ko je sledeći klijent i šta treba da pravite. Ovo za sobom povlači i probleme u komunikaciji, te je od presudne važnosti da, sa jedne strane, klijentu predstavite njegovu zamisao u 3D modelu, a sa druge, da taj isti 3D model pruži potrebne informacije za definisanje potrebnog materijala, cene za ponudu, procene vremena izrade i precizne informacije za proizvodnju.

Uz pomoć SolidWorks softvera, kompanija Uniplast iz Šapca, drastično je ubrzala sve ove procese, automatizovala proces od skice do proizvodnje, oslobodila svoju proizvodnju nepotrebnih merenja, premeravanja, škartova, i znatno uvećala svoje proizvodne kapacitete u okviru postojećih resursa firme.

Odoo image and text block

Uniplast iz Šapca

Kompanija Uniplast Serbia iz Šapca uspešno vrši i najkompleksnije nadgradnje i prilagođavanja auto prikolica, kombi vozila, kampera, hladnjača, dizalica, mobilnih antenskih sistema i agregata, kamiona i šleperskih prikolica za brojne klijente iz Srbije i inostranstva.

U ovom procesu SolidWorks softver čini osnovu efikasnosti u projektu zahvaljujući parametarskom modeliranju, preciznim informacijama za proizvodnju i montažu, jednostavnijoj komunikaciji sa klijentom, otklanjanju grešaka i škarta u proizvodnji...

Naročita prednost korišćenja SolidWorks softvera leži u činjenici da, zbog specifičnosti narudžbina, najčešće nije reč o projektima koji ulaze u serijsku proizvodnju, te je za efikasnost i profitabilnost izrazito važno da se vreme projektovanja svede na minimum, ali da kvalitet projekta bude takav da otkloni sve probleme u vezi sa proizvodnjom, montažom, dokumentacijom za klijenta, dok istovremeno usput rešava i probleme u komunikaciji: Šta tačno klijent želi? Koju varijantu rešenja preferira? Ima li potrebe za dodatnim prilagođavanjima, itd.

Zašto SolidWorks?

Iz prezentacije Uniplasta na takmičenju Solfins 3D Lider 2017

Odoo CMS - a big picture
Odoo - Sample 1 for three columns

Zašto smo odabrali SolidWorks?

"2008 godine je odlučeno da je potrebno brže i efikasnije rešenje u projektovanju od do tog 

trenutka korišćenog programa AutoCAD. Usled sve veće količine i kompleksnosti poslova i 

problema u neusaglašenosti između majstora i projektanata, nejasnoća u orijentacijama crteža i samog vremena potrebnog da se nešto isprojektuje, trebalo je napravi korak napred i nakon opsežne analize 3D CAD programa koje tržište nudi, izabran je SolidWorks i kompanija SOLFINS kao provajder."

Odoo - Sample 2 for three columns

Šta nam je SolidWorks omogućio?

"Benefiti koji su dobijeni korišćenjem SolidWorks programa su bez premca:

  • Brži razvoj proizvoda i lakša modifikacija već postojećeg proizvoda

  • Brža izrada radioničke i tehničke dokumentacije

  • Jednostavnije upravljanje kompletnom proizvodnom dokumentacijom

  • Korisnici crteža su obučeni da analiziraju crtež, vracaju info u tehniku tako da  tehnika dobija perfektno korigovan crtež, skoro izvedenog stanja

  • Skraćenje vremena ciklusa proizvodnje

  • Baza standardnih elemenata"

Odoo - Sample 3 for three columns

Kako koristimo SolidWorks?

"SolidWorks koristimo za konstruisanje svega od najmanjeg delića do kompletnih sklopova nadogradnji od preko 5.000 delova. Svaki napravljeni ili kupljeni i često korišćen deo ili sklop (koji se reverznim inženjeringom pretvara u 3D model), dobija svoju šifru i uvodi se u bazu proizvoda i poluproizvoda. Na taj način uvek se može pronaći na serveru, gde se nalazi baza svih podataka. Isto važi i za weldmente, digitalizujemo profile koje koristimo od stranih proizvođača ili pretvaramo naše na presi savijane i pravimo Sketch-eve koje čuvamo kao Lib Feat Part u bazi koja se nalazi na serveru. Na svakom PC-ju je podešeno da software vuče naše Template, za part-ove, drawing-e, itd."


Uniplast projekti

Softverom do kvalitetnih proizvoda 

 
 

"Izlog" za Centar za promociju nauke

 
 

Sklapanje hladnjače

 
 

Prikolica za transport goveda

 
 

Radar za namensku industriju (TOC)

 
 

Sklapanje hladnjače

 
 

Prikolica za transport goveda

Odoo - Sample 1 for three columns

Hladnjača

Odoo - Sample 2 for three columns

Mobilni izlog-prodavnica

Odoo - Sample 3 for three columns

Hitna pomoć

Odoo - Sample 1 for three columns

Mobilni agregat

Odoo - Sample 2 for three columns

Transport stoke

Odoo - Sample 3 for three columns

Mobilne kabine za glumce

Solfins 3D Lider nagrada za Uniplast

Na Solfins CAD/CAM Seminaru i radionicama 2017. godine u Beogradu, održano je i takmičenje za 3D Lidera gde je 10 kompanija iz Srbije predstavilo inovativne načine na koje koriste 3D CAD softver za razvoj proizvoda i ubrzanje procesa proizvodnje.

Kompanija Uniplast je glasovima publike zauzela drugo mesto zahvaljujući prezentaciji SolidWorks projekata nadogradnje vozila specijalne namene i velikog projekta parametarskog modeliranja koji je predstavljao novi veliki korak za dalje ubrzanje efikasnosti u projektovanju i proizvodnji.

Pogledaj 3D Lider 2017  

Odoo text and image block

Projektovanje auto prikolica u SolidWorks softveru

Pogledajte kako izgleda parametarsko projektovanje konstrukcije auto prikolica i generisanje novog projekta za svega nekoliko minuta

Projektovanje prikolica
Zastava Oružje, Kragujevac
Kolevka srpske industrije počiva na Solfins rešenjima