Kako radimo?

Solfins 3D Kompanija gaji viziju koja se oslanja na usavršavanju naših znanja i veština do perfekcije, kako bi kvalitet naših usluga bio van konkurencije.

Gde radimo?

Svoje proizvode nudimo u Srbiji, Crnoj Gori, Makodoniji i Bosni i Hercegovini, a usluge konsaltinga i inženjeringa na svim meridijanima.

Šta radimo?

Osnovna delatnost su 3D Tehnologije, softverska rešenja, konsultantske usluge iz oblasti razvoja proizvoda i proizvodnih tehnologija, mašinsko projektovanje, rešenja za reverzni inženjering i 3D štampu. U okviru naše 3D Akademije izvodimo brojne kurseve i obuke.

20 godina 3D tehnologija!

2004
Osnivanje

Kompaniju osniva Predrag Radovanović i formira tim koji se bavio uslugama mašinskog projektovanja za klijente iz severne Amerike i Zapadne Evrope. Projektujemo sisteme za industrijsku automatizaciju i brzu automatsku montažu.

2006
Potpisivanje ugovora sa kompanijom SolidWorks

Postajemo ovlašćeni zastupnik kompanije Dassault Systemes Solidworks za teritoruju Srbije i Crne Gore.

2007
Potpisivanje ugovora sa kompanijom SolidCAM

Počinjemo da pomažemo kompanijama u Srbiji da bolje upravljaju svojim CNC mašinama. U prvih par godina usled visoke stope piraterije, naši klijenti su firme koje imaju najkompleksnije probleme koje niko drugi nije mogao da rešava. Najveće firme iz oblasti mašinske obrade postaju naši klijenti.

2009
Prva implementacija SolidWorks Enterprise PDM sistema u Srbiji

2009. godine Solfins započinje novu eru u svom poslovanju gde pored 3D CAD i CAM tehnologija zalazi u PDM/PLM segment, gde naša softverska rešenja postaju integralni deo upravljanja poslovanjem naših klijenata. Širimo tim i obrazujemo se u za nas novoj oblasti.

2011
Postajemo najveća kompanija iz oblasti CAD/CAM tehnologija u Srbiji

Iako verovatno najmlađa kompanija u tom trenutku koja se bavila implementacijom CAD/CAM tehnologija, ispravnim pristupom poslu i poštovanjem potreba naših klijenata, uspeli smo da pridobijemo najveći broj firmi u Srbiji da rade sa nama i po obrtu kapitala i broju zaposlenih smo postali najveća firma u Srbiji.

2012
Postajemo najveći provajder CAM rešenja u Srbiji

Ubedljivo najveći broj upravljanih CNC mašina i klijenata. Solfins tim samostalno drži 90% CAM tržišta u Srbiji!

Počinjemo da se bavimo razvojem sistema za automatizaciju naftnih bušotina
2013

Osvajamo ubedljivo najveći broj klijenata u PDM/PLM oblasti (upravljanje procesima, dokumentacijom i timski rad)

Nakon nekoliko uspešnih implementacija, mnoge firme su videvši efekte naših implementacija izabrale da rade sa nama na upravljanju njihovom tehničkom dokumentacijom i integracijom informacija o njihovim proizvodima sa informacionim sistemima za upravljanje poslovanjem.

2014
Potpisujemo ugovor za zastupanje CATIA softvera sa kompanijom Dassault Systemes i osnivamo Solfins 3D Solutions

Na bazi reputacije koju smo stekli kroz SolidWorks biznis, kompanija Dassault Systemes nam je ukazala retku čast i dozvolila da zastupamo kompletan portfolio njenih proizvoda sa rešenjima kao što su Catia, Enovia, 3DExperience platforma, Delmia, Simulia... Nakon tog prelomnog trenutka postali smo jedinstveni provajderi proizvoda i usluga u okruženju sa rešenjima za apsolutno sve potrebe koje jedna razvojna ili proizvodna firma može imati. Proširujemo tim i edukujemo se u novim oblastima.

2015
Potpisujemo ugovor sa kompanijom 3DZ i ulazimo u industriju 3D štampe

Postajemo partneri najvećeg distributera opreme za 3D štampu i reverzni inženjering u Evropi i ovlašćeni zastupnik kompanija 3DSystems, Markforged, Formlabs, Sindoh, Artec..

Formiramo sektor pod nazivom Solfins 3D Print, dodatno širimo tim i nudimo uređaje ali i uslugu 3D štampe i reverznog inženjeringa. 

Zaokružujemo celinu i u potpunosti ovladavamo svim 3D Tehnologijama. Postajemo jedinstveno mesto gde naši klijenti od jednog provajdera dobijaju softver, mašine, obuku, implementaciju, tehničku podršku i servis.


2015
Prva implementacija CATIA V6 i 3DEXPERIENCE platforme u Srbiji

Prva implementacija inovativne Catia V6 i 3DEXPERIENCE platforme u Srbiji, nakon čega se nižu druge kompanije koje usvajaju ovu poslovnu platformu kao osnovu za racionalnije poslovanje i povezivanje svih službi u firmi oko "digitalnog blizanca" proizvoda ili fabričkog postrojenja, nad kojim se nadoveziju svi ostali poslovni procesi.
Zastava Oružje Kragujevac
Iva Procesna Oprema
Inmold Plast Požega
ATM, Sevojno
Elixir Group

Ostale reference

Priznanje za najveće tehnološko dostignuće u američkoj industriji nafte i gasa
2016
Proširujemo poslovanje, otvaramo kancelariju u Bijeljini, BiH

Naše 3D štampače i skenere nudimo kroz našu kancelariju u Bijeljini.

2017
Beležimo rekordan rast od skoro 60%

Postojeće biznise smo razradili i unapredili i dva nova biznisa doveli do tačke profitabilnosti, gde u 2017. godini beležimo rekordan rast u odnosu na prethodnu godinu.


2018
Otvaramo kancelariju u Kragujevcu

Zbog potrebe bolje pokrivenosti tržišta i bolje podrške našim klijentima, otvaramo novu kancelariju u Kragujevcu, gde formiramo lokalni tim.

Prvi sajam proizvodnih tehnologija

Zajedno sa firmom Strojotehnika samostalno organizujemo stručni sajam, na Šumadija sajmu u Kragujevcu, koji je posetilo preko 500 profesionalaca iz više od 200 firmi.

2019
Drugi sajam proizvodnih tehnologija

Novi sajam organizovali smo sa Strojotehnikom i još šest firmi učesnika, na Novosadskom sajmu.

2020
Pandemijska godina puna izazova

Pravi test za stabilnost i otpornost naše kompanije je svakako bila pandemijska godina. Iz nje smo izašli još jači i beležimo rast prihoda u odnosu na prethodnu godinu. Zahvaljujemo se našim klijentima, ili slobodno možemo da kažemo partnerima, koji su nam ostali verni i koji nisu otkazali ugovore sa nama iako su mnogi od njih prolazili kroz izuzetno težak period.


2021
Značajne investicije u uslužnu proizvodnju i izradu prototipova

Solfins oprema pravu malu proizvodnju uz pomoć 3D štampe ali takođe osvaja tehnologije završne obrade za prototipove u cilju dobijanja prototipa koji je identičan proizvodu koji će se kasnije dobiti brizganjem plastike ili nekom drugom proizvodnom tehnologijom. Takođe sa nekoliko partnera otpočinjemo proizvodnju malih i srednjih serija delova primenom 3D štampe. 

2022
Velika prekretnica u poslovanju - Ulazak u implementaciju proizvodnog ERP i MES softvera

Već 18 godina poslujemo na tržištu Srbije i regiona i zahvaljujući našim vernim klijentima uspeli smo da zajedno sa njima narastemo do nivoa da svima ponudimo integrisano poslovno rešenje za upravljanje celokupnim poslovanjem firme, sa akcentom na proizvodnju, planiranje proizvodnje i evidenciju proizvodnje u realnom vremenu! Rešenje se zove DELMIAWORKS i proizvod je renomirane softverske kuće Dassault Systemes integrisano sa ostalim softverskim rešenjima koja zastupamo ( SolidWorks , Catia , 3DEXPERIENCE , PDM , Manage ...), ali radi i nezavisno pokrivajući sve vrste kontinualne i diskretne proizvodnje, kod klijenata koji nemaju razvoj sopstvenih proizvoda.


2022
Solfins Makedonija

Solfins otvara kancelariju u Makedoniji i aktivno će nuditi i implementirati svoja softverska rešenja (SolidWorks, SolidCAM, CATIA, 3DEXPERIENCE) i opremu za 3D štampu i reverzni inženjering. Klijenti iz Makedonije će imati lokalnu podršku i pomoć na svom jeziku.

Solfins Bosna i Hercegovina

Solfins dobija ugovor za zastupanje softverskih rešenja kompanije Dassault Systemes (CATIA i 3DEXPERIENCE platforma). Klijenti iz Bosne i Hercegovine će sada imati kvalitetnu podršku na lokalnom jeziku.

2024
2024
Veliki Solfins JUBILEJ

20 godina 3D tehnologija

Punih 20 godina rada dočekujemo kao tim od 35 ljudi, sa stotinama klijenata, sa desetinama sajmova, seminara i radionica iza sebe, sa velikim iskustvom u primeni 3D tehnologija, ali i kao jedna velika učionica u kojoj ne prestaje da se bude radoznao, da se uči nešto novo, da rastu nove ideje i novi projekti za budućnost.

Na kraju, mi smo samo ljudi

RADIMO NAJBOLJE ŠTO MOŽEMO ZBOG SVOJIH PORODICA ZA KOJE ŽELIMO DA IZGRADIMO BOLJU BUDUĆNOST U SRBIJI. ŽELIMO DA POKAŽEMO DA JE MOGUĆE ŽIVETI OD SVOG RADA I NAPRAVITI BALANS IZMEĐU POSLA I PRIVATNOG ŽIVOTA