SOLIDWORKS Electrical

Projektujte instalacije pametno

Besplatna obuka za SW Electrical >>

SOLIDWORKS Electrical

ELEKTRO PROJEKTOVANJE

Solidworks Electrical je softversko rešenje koje omogućava izradu električnih šema. Pored toga u istom paketu i bez doplate možete raditi hidrauličke, pneumatske šeme i P&ID šeme i dijagrame za procesna postrojenja. 
Crtanje i definisanje simbola je inteligentno i generisanje kompletne dokumentacije za projekat je automatsko uz brojne izveštaje i sastavnice. Softver radi sa DWG formatom i u sebi ima uključene klasične 2D CAD alate, tako da elektro inženjer ima jedan softver koji pokriva sve potrebe.

Jedinstveno za ovaj softver je mogućnost simultanog rada mašinskih i elektroinženjera, kroz Electrical 3D modul, koji spaja 2D elektro-šemu sa 3D modelom proizvoda u SolidWorks 3D CAD softveru. Ovaj deo rešenja je opcioni ali veoma važan za firme koje u delatnosti imaju mašinsko i elektro projektovanje. Postojeća 2D šema se koristi kao ulaz za automatsko postavljanje komponenti i razvod provodnika u prostoru u kontekstu mašine, uređaja, elektro-ormana ili celokupnog postrojenja!

SOLIDWORKS Electrical značajno ubrzava projektovanje elektro-instalacija, sa efikasnim alatima za inteligentno šemiranje. Podržano je i višekorisničko radno okruženje u okviru koga ceo tim može da radi zajedno na izradi jednopolnih, višepolnih šema, automatizaciji ožičavanja PLC-ova i terminala. Upotreba segmenata iz postojećih projekata je veoma jednostavna, što značajno ubrzava rad. 

 
 

Šta je SOLIDWORKS Electrical?

 Otkrijte na koji način vam integrisani alati za elektro projektovanje mogu pomoći u prevazilaženju svakodnevnih problema

 
 

Electrical Schematic

Tradicionalni pristup 2D projektovanju elektro, hidrauličnih, pneumatskih, procesnih i instrumentacionih (P&ID) instalacija šematskim prikazom potpomognut inteligentnim alatima unose novu dimenziju korisničkog iskustva u cilju efikasnosti, tačnosti podataka i održivog rada u projektnom timu.

 
 

Electrical 3D

Rutiranje provodnika, kablova, setova kablova, i crevovoda nikada nije bilo efikasnije. Potpuno rešenje na SOLIDWORKS platformi spaja do sada ne spojiva sveta elektro i mašinskog projekta u jedinstveno kolaborativno okruženje.

 

 

Oblasti primene SOLIDWORKS Electrical rešenja

Proizvodni sistemi

 

Kao deo SOLIDWORKS platforme, ispunjavanje industrijskih standarda je podrazumevana osobina SOLIDWORKS Electrical rešenja za projektovanje elektro, hidrauličnih, pneumatskih, procesnih i instrumentacionih (P&ID) instalacija proizvodnih sistema.

Mehatronski sistemi

 

SOLIDWORKS Electrical sadrži pametne alate za projektovanje kompleksnih multidisciplinarnih sistema kao što su sistemi robotike, medicinski sistemi, namenski sistemi, upravljački i merni sistemi.

Odoo - Sample 1 for three columns

Ugrađeni (embedded) sistemi

SOLIDWORKS Electrical omogućava definisanje i najsitnijih detalja kakvi su neophodni prilikom projektovanja embedded sistema primenljivih u Internet Of Things (IoT), Home automation, Igračke, consumer, industrijska, medicinska, automobilska, avio oprema kao i mnogi drugi.

Odoo - Sample 2 for three columns

Sistemi setova kablova - Harness

 SOLIDWORKS Electrical poseduje kompletne alate za razvoj setova kablova, poznatih kao "harness", koji predstavljaju "krvotok" industrijskih i kućnih uredjaja, automobila, aviona, vojne i specijalne opreme.

Odoo - Sample 3 for three columns

Sistemi elektro ormana

Projektujte kontrolne elektro ormane, energetske ormane, kompletne razvodne i transformatorske stanice, kompletne data centre.

Demonstracija rada u SOLIDWORKS Electrical okruženju

 
 

SOLIDWORKS Electrical paketi

SOLIDWORKS Electrical Schematic Standard

 

Standard paket SOLIDWORKS Electrical Schematic softvera omogućava brzo i efikasno projektovanje svih vrsta instalacija, instalacione opreme i drugih proizvoda upotrebom 2D jednolinijskih i višelinijskih dijagrama - šema, 2D prikaza ormana i ostalih inteligentnih alata. Softver je samostalno okruženje namenjeno za jednog korisnika.

Više detalja >

SOLIDWORKS Electrical Schematic Professional

 

SOLIDWORKS Electrical paket Schematic Professional pored sadržaja Schematic Standard čini napredni nivo integracije sa PDM sistemom, integracija ECAD - MCAD kolaboraciono okruženje uz saradnju sa Electrical 3D paketom, automatizovano generisanje PLC simbola direktno iz baze, kao i mogućnost uvezivanja više korisnika na razvoju projekta.

Više detalja >

SOLIDWORKS Electrical 3D

 

SOLIDWORKS Electrical 3D kao softver je dodatak (Add-In) na već poznati SOLIDWORKS 3D CAD softver. Electrical 3D omogućava pristup Electrical Schematic Professional projektima kako bi uvezao komponente u mehanički 3D sklop i koristeći poznate SOLIDWORKS Routing alate automatski rutira kablove i provodnike sinhronizovano prema 2D šemi.

Više detalja >

SOLIDWORKS Electrical Professional Bundle


SOLIDWORKS Electrical Professional predstavlja prodajnu konfiguraciju koja u sebi  sadrži Electrical Schematic Professional i Electrical 3D pakete. Cena je niža nego odvojena nabavka pomenutih paketa ali se zahteva SolidWorks 3D CAD softver kao osnova. To znači da je potrebno odabrati konkretan serijski broj SOLIDWORKS 3D CAD licence za koji se trajno vezuje elektro funkcionalnost. Ovo je poželjna konfiguracija samo kada jedna osoba radi 2D šeme i pozicionira komponente u 3D prostoru. Kada elektro i mašinski inženjeri imaju odvojene uloge i rade paralelno, pomenute pakete je potrebno nabavljati odvojeno.

Odoo image and text block

SolidWorks ECP - Electrical Content Portal

Besplatna biblioteka 3D modela komponenti svih vodećih proizvođača opreme i elemenata koji se najčešće koriste u elektroprojektima dostupna je SolidWorks Electrical korisnicima.
Najpopularniji proizvođači prema broju download-a sa ECP-a: Schneider Electric, Siemens, ABB, A-B Allen-Bradley, Rockwell Automation, EATON, Legrand, Omron, Phoenix Contact, Rittal, CHINT, Mitsubishi, itd.

 

Odoo text and image block

Znate šta vam je potrebno?

KLIKOM NA DUGME NAŠA PRODAJA ĆE VAM POSLATI PONUDU

Menadžment i timski rad na razvoju elektro-mehaničkih sistema

SOLIDWORKS PDM I ELECTRICAL INTEGRACIJA

 
 

SOLIDWORKS Electrical PDM konektor

JEDINSTVENI IZVOR ISTINE O VAŠIM PROIZVODIMA

SOLIDWORKS PDM, je rešenje koje u istom radnom okruženju omogućava celoj firmi pristup dokumentaciji i informacijama u elektro (elektrošeme), mašinskom i elektronskom (PCB) domenu. Svi mogu da vide izmene na svim nivoima u realnom vremenu. sve netehničke službe mogu pristupiti objedinjenoj dokumentaciji, sastavnicama, uputstvima, instrukcijama i ostalim informacijama koje su neophodne da se proizvod isprojektuje, komponente i materijali nabave, isplanira i organizuje proizvodnja i podrži servis. Na kraju ceo sistem se drži pod kontrolom kroz kontinuiran pogled na rokove, resurse, kvalitet i budžet.