SOLIDWORKS Composer

Kreiranje interaktivnih uputstava brzo, lako i jednostavno

Composer korisnici u Srbiji >>

Rešenje za uputstva, kataloge rezervnih delova, instrukcije za montažu i servis..

SolidWorks Composer je softver koji se koristi za izradu tehničkih uputstava. Omogućava vam da brzo kreirate 2D ili 3D grafički sadržaj, kojim jasno objašnjavate i prezentujete vaše proizvode i procese. Softver vam omogućava da radite direktno sa postojećim 3D modelom vaše konstrukcije i da kreirate vektorske ilustracije visokog kvaliteta, fotorealistične slike i interaktivne animacije. 

Suština problema koje Composer rešava su jasne ilustracije, usklađene sa vojnim i drugim tehničkim standardima,  koje ni jedan CAD softver ne može na taj način da prikaže sa senkama i izolinijama u vektorskom formatu (SVG).

 
 

Svaka izmena na tehničkoj dokumentaciji, reflektuje se i na uputstvu, čime obezbeđujete integritet svih informacija na nivou vaše firme!

Jednostavnost i intuitivnost SOLIDWORKS Composera, omogućavaju i netehničkim korisnicima da kreiraju interaktivni sadržaj korišćenjem postojeće 3D CAD dokumentacije.

Razmislite da li želite da vaši klijenti loše koriste ili servisiraju vaše proizvode. Danas nije važno da proizvod bude dobar, već da celokupno iskustvo u korišćenju, održavanju i servisiranju vaših proizvoda bude vrhunsko.

Uputstvo za montažu proizvoda

Katalog rezervnih delova integrisan na websajt

Odoo CMS - a big picture

Primena Composer softvera

 
 

Servisna uputstva sa katalogom rezervnih delova

Serija je otišla sa lošim delom? Koja serija, sa kojim delom?

Uvek neki deo proizvoda izdrži manje od drugih, ili mu je potrebna redovna zamena. Kada imate online upustvo sa katalogom delova, zamenski deo, ili nova varijanta zamenskog dela, automatski će biti poručena od trenutka kada promenite dizajn dela, promenite dobavljača, promenite materijal. Kupac/serviser ne mora time da se bavi, ni vaša distribucija i magacin - sve će to Composer rešiti jednim klikom.

 
 

Instrukcije za montažu i proizvodne procese

21. je vek - neka vam tako izgledaju i uputstva!

Naravno da sa Composer softverom možete praviti uputstva za štampu brošura koje idu uz proizvod ili slike, pa i video materijale za uputstva na sajtu. Međutim, možete ići i korak dalje - kreirati potpuno novi dizajn uputstva gde su proizvodi prikazani tako da će ih razumeti apsolutno svako - u punoj boji, sa najvišim nivoom detalja, a opet jasno i pregledno kao da je u pitanju klasična izometrija. 

 
 

Uputstva za upotrebu

Transprantno ka trižištu = Brže ka uspehu

Tržište je preplavljeno najrazličitijom ponudom i razliku pravi svaka vaša inicijativa da pokažete da je vaš proizvod dobro osmišljen, funkcionalan, detaljno isprojektovan i pažljivo sastavljen da bi bio: jednostavan za korišćenje i servisiranje. Da li će se kupci pre opredeliti za proizvod koji vide samo kao "kutiju" ili proizvod koji mogu u potpunosti da sagledaju i steknu poverenje?

 
 

Uputstva za instalaciju i puštanje u rad

Nemam ja ljude da uče.. Ne trebaju vam - imamo video!

Ne dozvolite da vas distributeri odbijaju ili uslovljavaju marginama uz izgovore da ne znaju kako vaš proizvod da objasne, da isporuče i montiraju, da pojasne kupcu, itd. Pokažite da imate spreman sav neophodan materijal, ne samo za promociju već i za sve dalje korake - video sa nekoliko kratkih tekstualnih opisa koji se jeftino i brzo prevode. 

Composer u marketingu i prodaji

 
 

Materijal za marketing i prodaju

web i štampani materijal

Ne morate imati gotov proizvod, posebno osvetljenje, profesionalnu opremu za fotografisanje i snimanje.. Sa SolidWorks Composer softverom možete prvo testirati tržište varijantama proizvoda (boja, tekstura, oblik, funkcionalnost), i zatim uvesti u proizvodnju samo ono što će sigurno biti profitabilnije..

 
 

Animacija i video prezentacija proizvoda

treba mi odmah ovaj video ali da se vidi ovaj detalj.. Može!

Video produkcija sve više dominira internetom, a kupci saznaju o proizvodu na YouTube-u, na društvenim mrežama.. Generisanje neophodnog promotivnog sadržaja za stalno prisustvo nije ni malo lako ni jeftino.. osim ako imate SolidWorks Composer.

Composer u vašoj proizvodnji

 
 

Interaktivni katalozi i materijal za obuku radnika

ČESTO VAM RADE NOVI LJUDI? NIJE PROBLEM!

Kupac koji sastavlja vaš proizvod, ili vaš radnik prvi dan na poslu? Zašto svi ne bi dobili jasno, pregledno uputstvo? Skratićete vreme obuke, smanjiti količinu škarta, nećete opterećivati druge zaposlene da se previše posvećuju uvođenjem novog čoveka u posao (tzv. "onboarding" proces).

Instrukcije za kontrolu kvaliteta

jednostavno, precizno i efikasno

Kada imate Composer imate alat sa kojim možete da kreirate i svu internu potrebnu dokumentaciju za bilo koji osetljiv proces u razvoju i proizvodnji. Pojednostavite uputstva za kontrolu kvaliteta, učinite ih preglednijim i uklonićete usko grlo na izlasku proizvoda iz vašeg pogona.

SolidWorks Composer korisnici u Srbiji

Kako se proizvodi iz Srbije uspešno prodaju u svetu

Zastava

Stax Technologies

Intel Projekt

 Sloboda

Krušik 

ABL

Aling Conel

 Termomont

Dodatne prednosti korišćenja SolidWorks Composer softvera

Ažurna uputstva još od procesa razvoja

SolidWorks Composer ažurira sadržaj koji je kreiran u ranim fazama razvoja i može se brzo uskladiti sa najnovijom verzijom proizvoda iz konstrukcije. Time se omogućava paralelni rad na tehničkim uputstvima sa procesom razvoja proizvoda, ostvarujući uštede u vremenu i novcu u odnosu na tradicionalan proces gde se uputstva izrađuju nakon što su mašine i proizvodi već napravljeni. 

Rad sa svim CAD formatima

SolidWorks Composer je softver koji može da čita i koristi fajlove  u SolidWorks, CATIA, Pro/Engineer, Creo, Autodesk Inventor formatima. Takođe se mogu koristiti fajlovi u neutralnim formatima za razmenu, kao što su STEP i IGES. 

Bolja komunikacija sa inostranim tržištima

Smanji količinu teksta i smanji troškove prevoda na strane jezike. Zamislite tehničko uputstvo koje je pisao inženjer sa trojkom iz srpskog jezika, koje je na strane jezike preveo prevodilac ne-tehničke struke i onda je vaš distributer preveo prevod originala na treći jezik! Da li će krajnji klijenti biti zadovoljni?

 
 

Web integracija

.Integracijom interaktivnog SOLIDWORKS Composer sadržaja na websajt unapređujete vašu servisnu službu, nudite bolji marketniški materijal i osnažujete vašu prodaju, koja može koristiti materijal sa internet prezentacije kao osnovni alat za predstavljanje vaših proizvoda. Dok vaša prodaja spava, vaš sajt prezentuje proizvode na najbolji način 24 časa dnevno!

Katalog rezervnih delova kreiran u SOLIDWORKS Composeru može se integrisati i sa internet prodavnicom, pa kupac na jednom mestu može kupiti rezervni deo i upoznati se sa načinom njegove zamene i servisiranja.

Online konfigurator

Imate proizvod koji kupac može da prilagodi svojim željama i potrebama: da bira boju, varijantu neke komponente, itd? 

Iskoristite Composer da pomoću online konfiguratora koji će koristiti vaši klijenti automatski kreirate informacije za nabavku, proizvodnju, montažu, logistiku..

SolidWorks PDM integracija

Integracijom u SolidWorks PDM softver za timski rad i praćenje izmena, cela firma radi sa ažutnim verzijama uputstava, tehničke, proizvodne dokumentacije i katalozima rezervnih delova!

Nikada više nećete isporučiti klijentima deo koji usled izmene koja se desila nakon isporuke proizvoda, ne može da se namontira!

Klijenti neće biti frustrirani jer uputstvo ne odgovara izvedenom rešenju proizvoda i vaša servisna služba će imati manje servisnih poziva jer će većinu problema klijenti rešavati samostalno.

 
 

VIDEO

SolidWorks Composer u kompaniji IKEA

Pogledajte celo izlaganje IKEA Communication AB tima na 3DEXPERINECE World 2021 konferenciji gde objašnjavaju principe i proces kreiranja uputstava za montažu u SolidWorks Composer softveru.

Priča na Solfins blogu >

Tražite baš ovakvo rešenje da i vaša uputstva i katalozi budu reprezentativni?

Tražite SOLIDWORKS COMPOSER ponudu!

Want to become an advanced user?

Odoo - Sample 1 for three columns

Kako IKEA koristi Composer za svoja uputstva za montažu nameštaja?

Saznaj više >

Odoo - Sample 2 for three columns

PRIMERI - 8 jednostavnih primera ONLINE uputstava i kataloga

Saznaj više >

Odoo - Sample 3 for three columns

Tutorijal - Kako se pravi ONLINE sadržaj iz Composer softvera u 4 koraka?

Saznaj više >

Odoo image and text block

Prijavi se za Composer obuku već danas!

Sertifikovani Solfins predavači pobrinuće se da stekneš nova industrijski relevantna znanja i veštine u SOLIDWORKS Composer softveru. Rezerviši svoje mesto već danas i unapredi svoju karijeru.

Rezervišite mesto >>