Sloboda AD, Čačak
Razvoj i proizvodnja za namensku industriju

Sloboda AD iz Čačka jedna je od vodećih firme domaće namenske industrije. Firma Solfins implementirala je u Slobodi softverske pakete SolidWorks, SolidCAM i SolidWorks PDM.

Izazov

Kompleksni proizvodni program, koji obuhvata više disciplina i još kompleksnija tehnologija izrade, zahtevali su rešenje koje je prihvatljivo velikom broju sektora i dovoljno primenljivo i jednostavno da može da se koristi kako u razvoju municije, mašina i opreme za proizvodnju, kao i konstrukcije alata za livenje plastike, deformaciju lima, pomoćnih pribora i pisanje tehnoloških postupaka sa programiranjem najsavremenijih višeosnih CNC glodalica, strugova i multifunkcionalnih mašina.

Rešenje

Najnoviji zahtevi kod projekata transfera tehnologija za inostrane kupce, ali i problematika razvoja dokumentacije za sopstvenu proizvodnju nametnula je potrebu za rešenjem koje će omogućiti timski rad, praćenje izmena i sistem za definisanje procedura za proveru, odobravanje i odlučivanje. SolidWorks Enterprise PDM i Solfins nametnuli su se kao logičan izbor, obzirom na dugogodišnju saradnju i iskusan tim koji je u mogućnosti da sprovede ovako kompleksnu implementaciju.

Odoo - Sample 1 for three columns
Odoo - Sample 2 for three columns
Odoo - Sample 3 for three columns
Odoo CMS - a big picture
9. septembar, Čačak
Proizvodnja mašina za obradu i pakovanje proizvoda od papira