Gasteh, Inđija
Serijska proizvodnja regulacione opreme i fitinga za gasnu industriju

Izazov

  • Implementirati rešenje koje može da odgovori kompleksnim izazovima raznorodnih delatnosti u kompaniji GasTeh. Kompanija se bavi:

  • Serijskom proizvodnjom regulacione opreme i fitinga za gasnu industriju

  • Uslužnom mašinskom obradom

  • Inženjeringom u oblasti projektovanja termoenergetskih postrojenja, postrojenja za propan i butan gas

  • Izvođenjem radova prema sopstvenim ili projektima drugih firmi

Rešenje

Gasteh se usled multidisciplinarnosti morao osloniti na Solfins, zbog kompleksne implementacije, zahtevne obuke i kasnije podrške. Gasteh koristi SolidWorks 3D CAD softver za razvoj proizvoda, projektovanje cevovoda i procesnih postrojenja i pripremu tehnologije za proizvodnju. SolidCAM se koristi za programiranje nasavremenijih horizontalnih četvoroosnih Heller obradnih centara, a kompletan timski rad, praćenje izmena i tokovi dokumenata su prilagođeni ISO 9001 standardu i vode se elektronski u Enterprise PDM rešenju firme Solfins. Pored tehničke i tehnološke dokumentacije, GasTeh upravlja i ostalom dokumentacijom sistema kvaliteta. 

Nakon prve faze implementacije pripremljen je teren za povezivanje sa informacionim (ERP) sistemom firme, koji će na bazi sastavnica i crteža iz Enterprise PDM softvera upravljati proizvodnjom i zalihama, računati cenu koštanja proizvoda i olakšati vezu sa službom nabavke.

Progres inženjering, Čačak
Razvoj i proizvodnja kotlova, sušara i metalnih konstrukcija