EMP – Engineering Metal Production, Beograd
Razvoj i proizvodnja mašina, rezervnih delova za mašine i uređaje

EMP (nekadašnji DMB iz Rakovice) u saradnji sa matičnom kompanijom Alpack iz Subotice rade širok dijapazon alata, opreme i izvode proizvodnju na najsavremenijim CNC mašinama.

Uz kvalitetnu obuku i podršku, inženjeri firme EMP uspeli su značajno da unaprede cikluse i kvalitet obrade na pozicijama koje su ranije radili bez podrške SolidWorks i SolidCAM softvera.Kroz SolidCAM iMachining uspeli su značajno da skrate cikluse u proizvodnji i da postanu konkurentniji na tržištu.


iMachining na Hurco glodalici

Na prezentaciji iMachining tehnologije na Hurco troosnoj glodalici, tehnolozi i konstruktori iz EMP-a i Alpacka su bili zadivljeni ciklusnim vremenima i stanjem reznog alata nakon što je odradio kompletnu grubu i završnu obradu na test komadu.

Izrada postprocesora

Pored pomenute CNC mašine inženjeri firme Solfins razvili su postprocesore i omogućili upravljanje četvoroosnog Heller obradnog centra i ostalih CNC mašina, među kojima i egzotična Moor koordinatna brusilica.

Nakon implementacije CAD i CAM rešenja menadžment Alpack-a je izrazio želju da njihovi inženjeri iz Subotice i Beograda rade istovremeno timski na istim projektima i da se prate izmene na tehničkoj i tehnološkoj dokumentaciji. Kao rešenje se nametnuo Enterprise PDM sistem koji je implementiran i pušten u rad za manje od mesec dana.


Aling Conel, Gajdobra
Projektovanje i proizvodnja prekidača, utičnica, sistema za pametne kuće