Buck Lighting
Proizvodnja elemenata i sistema osvetljenja
Odoo image and text block

O kompaniji

Čuvena domaća kompanija za projektovanje rasvetnih elemenata i sistema koja je već preko 10 godina prisutna i na globalnom tržištu, ništa u vezi sa svojim proizvodima ne prepušta slučaju.

Izuzetan inženjerski tim koji su izgradili isporučuje projekte rasvete za najsavremenije objekte, uključujući i zelene zgrade koje su prošle sisteme sertifikacije, gde je kvalitet osvetljenja i efikasnost u potrošnji energije važan činilac u ocenjivanju objekta.

Njihova ekspertiza ne završava se na izuzetnom dizajnu i proračunima osvetljenja, već i na sopstvenoj proizvodnji sa sledljivim tokom proizvodnog procesa.

Već po ovom kratkom opisu jasno je zašto su u Solfinsu pronašli sagovornika za implementaciju rešenja koja treba da podrže dalji rast kompanije.

Buck je poznat kao kompanija vođena vizijom kojom se izdvojila na globalnom tržištu prethodnih decenija. U tom smislu, ova kompanija nije korisnik koji se zadovoljava samo CAD alatima i njihovim funkcionalnostima. 

Imali su ideju za naredne faze svog razvoja i to je podrazumevalo potpunu integraciju CAD-korisnika iz procesa razvoja sa svim ostalim fazama poslovanja - marketinga, prodaje, proizvodnje, itd.

Tražeći odgovarajuće rešenje, u Solfinsu su pronašli sagovornika koji razume širu sliku, ima iskustva u sličnim složenim implementacijama, i ima u svom portfoliju proizvod koji može da obuhvati sve potrebno u jedno radno okruženje - 3DEXPERIENCE platformu.

Odoo CMS - a big picture

Solfins predlog rešenja

S obzirom da je Buck već bio veoma iskusak korisnik CATIA V5 softvera, sa značajnim nasleđem, kako fajlova, tako i korisničkog iskustva u ovom softverskom okruženju, Solfins predlog podrazumevao je prelazak na novu generaciju CATIA softvera i to na 3DEXPERIENCE platformi. 

CATIA 3DEXPERIENCE odabrana je zbog tri značajne prednosti:

  1. CATIA - 3D CAD i CAM softverski alati za projektovanje na koje su korisnici već navikli, ali u novoj generaciji softvera koja će biti u fokusu razvoja proizvođača softvera kompanije Dassault Systemes

  2. 3DEXPERIENCE platforma - za mogućnost integracije CAD korisnika i njihovih procesa sa svim drugim departmanima i njihovim procesima, uz jednostavna rešenje za bezbedno upravljanje dokumentacijom, varijantama proizvoda, neusaglašenostima, itd.

  3. novi softverski alati dostupni na 3DEXPERIENCE platformi - napredne i specifične simulacije svih vrsta, slobodoručno skiciranje i konverzija različitih geometrija u 3D CAD formate za konačno definisanje proizvoda, itd.

VIZIJA - Ultimativni cilj je približavanje proizvodnje u Buck-u, konceptima rada koji se propagiraju kroz Industriju 4.0
 

CATIA V5 >>> CATIA 3DEXPERIENCE

integracija CAD arhive u novo radno okruženje

Naravno, 3DEXPERIENCE platforma pruža mogućnosti recikliranja i nesmetanog korišćenja kompletne arhive kompanije koja je u prethodnom periodu nastala u CATIA V5 softveru.

Nasleđena dokumentacija lako se uploaduje i poveže na platformi i odatle nadalje rad postaje još jednostavniji zahvaljujući dodatnim ne-CAD alatima koji su ključni za uspešan razvoj projekata - alati za komunikaciju, upravljanje neusaglašenostima, upravljanje izmenama i varijantama, itd.

Odoo image and text block

Iz objave na Buck kompanijskom LinkedIn profilu 21. marta 2023:

"We recently wrote about how the strategic commitment of our company for this year and the years ahead is wholly focused on the digitization of all processes and the transition to a so-called paperless business.

In this manner, our engineers are currently undergoing training and implementation of the cutting-edge 𝟯𝗗𝗘𝗫𝗣𝗘𝗥𝗜𝗘𝗡𝗖𝗘 platform. It is the best method of data management where the data is on the CLOUD and control is done through web applications. This upgrade of our existing system fully corresponds to our vision of digitization.

The first phase of the training was primarily related to transitioning the existing design system to the new one and enabling access and integration throughout the company. We have created the basis for integrating the complete digitization process from idea, construction, data management, and cnc-machining code generation to the machine.

The second phase refers to the web application and its implementation in our system. At the same time, we are establishing a new work methodology that will be usable in all business segments.

This state-of-the-art platform is widely used in the aviation, military, and automotive industries, and for us, it is a significant step in the integration of our processes."
Elixir Group, Šabac
digitalni blizanac procesnih postojenja na 3DEXPERIENCE platformi, Prahovo, Šabac, Beograd, Novi Sad