Generisanje kompleksnih mrežastih struktura na 3DEXPERIENCE platformi
Aplikacije: CATIA Visual Script Designer i CATIA Lattice Designer

CATIA Visual Scripting aplikacija koristi se za automatizovano generisanje mrežaste konstrukcije u bilo kojoj geometriji, i zatim se dopunjuje funkcionalnostima iz CATIA Lattice Design aplikacije kako bi se dobila detaljna geometrija svih "elemenata" takvog sklopa uz integisane simulacije ili pripremu procesa 3D štampe.

S obzirom da mrežaste strukture preuzimaju primat u različitim oblastima, od ortopedije i dizajna obuće i odeće do mašinskih konstrukcija unapređenih performansi, i s obzirom na paralelni razvoj aditivnih tehnologija koje su nam neophodne za proizvodnju mrežastih struktura od polimera, plastike, keramike ili metala, ovaj tip aplikacija sretaćemo sve češće i u svakodnevnom mašinstvu, industrijskom dizajnu, itd.

Odoo - Sample 1 for three columns
Odoo - Sample 2 for three columns
Odoo - Sample 3 for three columns
Odoo CMS - a big picture

Dve aplikacije za efikasan proces rada

Odoo CMS - a big picture

Postavka koncepta mrežaste konstrukcije

CATIA Visual Scripting

CATIA Visual Scripting koristimo u prvoj fazi za postavku koncepta geometrije naše mrežaste strukture, kao i svih povezanih pravila koje želimo da primenimo - npr. dimenzije poprečnih preseka u odnosu na dužinu "pojedinačnih cevi". 

Postavke iz ove aplikacije možemo da koristimo kao osnovno podešavanje i za dalje iteracije i projekte (tačka 1). 

Ovo praktično znači da, jednom kada pronađemo geometriju mreže koja nam odgovara, možemo biti sigurni da će biti zadovoljavajuća i na svakom novom projektu, ili prosto želimo da je zadržimo uz sve vizuelne karakteristike kao vrstu autorskog potpisa na svakom projektu.

GEnerisanje kompletne mrežaste konstrukcije

CATIA LATTICE DESIGN

CATIA Lattice Design je aplikaciju koju koristimo u nastavku procesa pošto preuzme osnovne parametre geometrije iz CATIA Visual Scripting aplikacije (tačke 2. i 3). 

Lattice Design aplikacija će zatim generisati kompletnu geometriju oko zadatog koncepta strukture - dodati dimenzije rešetki i čvorovima, uskladiti geometriju sa željenom vizuelizacijom, itd.

Uz to, aplikacija će uskladiti mrežu sa zadatom geometrijom u kojoj mreža treba da se razvije, to jest, sa geometrijom i zapreminom objekta koji projektujemo.

VIDEO: GGR LTX Lattice by Algorithm R2023x FD02 V2

 
 
Pregledanje 3D modela preko linka ka 3DEXPERIENCE Platformi
Jednostavno podelite informacije svim kolegama i klijentima