Fluid Dynamics Engineer - CFD simulacije na 3DEXPERIENCE platformi
Rola sa aplikacijama dostupnim SolidWorks i CATIA korisnicima

Fluid Dynamics Engineer rola na 3DEXPERIENCE platformi predstavlja bezbedno i efikasno cloud rešenje za ispitivanje i virtuelnu potvrdu ponašanja fluida i temperaturnih uticaja jednog proizvoda.

Besprekornom integracijom CAD i simulacionog okruženja, kako za SolidWorks tako i za CATIA korisnike, rešenje nudi mogućnost brzog i jednostavnog igranja sa varijantama dizajna delova i sklopova već u fazi koncepta kako bi se pronašlo optimalno rešenje.

Dostupno svima

SolidWorks i CATIA V5 korisnici mogu da pokrenu rolu direktno iz svojih desktop softvera, da izvrše simulaciju, da se vrate u CAD okruženje i unesu ispravke koje će se odmah ažurirati i u simulacionom okruženju - u svega nekoliko minuta!

Integrisano u Platformu

Na sve dolazi i okruženje 3DEXPERIENCE platfome tako da je prelazak iz CAD u simulaciono okruženje i nazad, isto tako nesmetano i brzo, uz automatska ažuriranja i unapređenja nakon svakog kruga virtuelnog testiranja.

Rešeni procesi razvoja

Rolu prati integrisan proces koji je ugrađen u logiku same 3DEXPERIENCE platforme, gde je jednostavno definisati upravljanje procesom izmena i konfirmacije dobijenih rezultata nakon svakog testiranja.

Video primeri CFD simulacija na 3DEXPERIENCE platformi

dostupno SolidWorks i CATIA korisnicima uz Fluid Dynamics Engineer rolu

 
 


 
 


 
 


 
 


 
 


Aplikacije koje dolaze uz Fluid Dynamics Engineer rolu

(osim CFD i drugih simulacionih alata, tu su aplikacije za saradnju, upravljanje podacima i procesom, definisanje geometrije, itd)

SIMULIA alati i druge Dassault Systemes aplikacije

Naravno, preciznost rezultata koji odgovaraju realnom okruženju, podrazumevaju se kao i kod drugih rešenja oslonjenih na Dassault Systemes specijalizovani brend simulacionih alata SIMULIA:

  • precizno definisanje koordinata protoka fluida u dodiru sa geometrijom - kako kod zatvorenih sistema (pumpe, cevovodi), tako i kod "overflow" simulacija (letelice, dronovi)
  • računarsku moć cloud serverske infrastrukture koja pokreće simulacije u slučaju potrebe van vaših lokalnih hardverskih resursa (do 16 jezgara).

Tražite ponudu >

3DEXPERIENCE za početnike - Uvod u implementaciju
Priprema Platforme za SolidWorks korisnike