3D štampa za marketing i promociju
Predstavite svoje proizvode u najboljem svetlu

Pored toga, mnogi proizvodi, naročito u mašinskoj industriji, nisu naročito reprezentativni i vizuelno atraktivni da privuku pažnju posetilaca sajmova, a samim tim i kontakata i potencijalnih partnera i klijenata. 3D štampa može da nadomesti ove probleme prikazivanjem kompletne sastavnice proizvoda po željenom preseku, u različitim bojama, a takvi modeli privlače i fotografe i novinare koji izveštavaju sa sajmova pa mogu da vas vide i oni koji nisu stigli da posete manifestaciju a tragovi ostaju "u etru" u vidu digitalnog zapisa na internetu...

Odoo image and text block

Komunicirajte jednostavno sa klijentima

Napravili ste inovaciju u svojoj oblasti? Vaš proizvod ima karakteristiku koja ga izdvaja od svih drugih iz iste kategorije? Ali nju je teško brzo i jasno predstaviti potencijalnim kupcima? 

Štampajte 3D model proizvoda, drugom bojom istaknite svoje unapređenje, i jednostavno objasnite potencijalnim klijentima u čemu se sastoji vaša inovacija kada zastanu pored vašeg štanda da pogledaju model, ili svrate na vaš sajt privučeni fotografijom atraktivnog modela.

Napomena: ne zaboravite da na modelu štampate svoj logo i sajt, ili da predvidite mesto za nalepnicu tako da vaš potpis uvek prati i vaš model da svako ko vidi fotografiju zna gde da potraži one koji prave proizvod sa fotografije!

Izdvojite se iz mase i osnažite konkurentnost svog biznisa

Pokažite klijentu: "Ovo mi pravimo!"

Marketing vaših proizvoda i usluga

Renderi su lepi ali... maketa je maketa!

Sve više firmi ima odlične rendere svojih proizvoda, ali i tržište je već naviklo da "sve to lepo izgleda ali", i traže dalje neke ubedljivije promo materijale.

3D štampa vam omogućava da u svetu digitalizacije predstavljate svoj rad i kroz fizičke modele po veoma povoljnoj ceni, praktično bez angažmana naročitih dodatnih resursa i tima koji će se ovim baviti...

Uslužna štampa promotivnog materijala

ponudite male serije po konkurentnoj ceni

Nastupa era personalizacije proizvoda i malih serija, a ona je upravo omogućena tehnologijom 3D štampe. Vrlo brzo stiže trenutak kada će 3D štampači zameniti druge tehnike za mnoge primene u oblasti usluge izrade promotivnog materijala, na sličan način na koji je digitalizacija za svega par godina izbrisala kompletnu industriju masovne izrade fotografija razvijanjem filmova. (Da, patika na slici je štampana 3D tehnologijom CMYK kolor štampe na 3D Systems mašini)

Odoo - Sample 1 for three columns

Izložbeni komadi za sajmove

Primer na slici gore štampan je u Solfinsu za domaću kompaniju koja je u ove prototipove spakovala elektroniku i lampe, i imala "gotov" funkcionalni proizvod za sajam u Švajcarskoj. Tek po sklapanju ugovora mogli su da investiraju u alat za brizganje plastike i istinsku proizvodnju. Radite pametno i investirajte tamo gde treba i onda kada treba. 3D štampa marketing i promotivnog materijala može vam dosta pomoći u tome.

Saznajte više >

Odoo - Sample 2 for three columns

Komadi za anketiranje tržišta

Ne čekajte da vam stigne prvi paket novog proizvoda da biste tek tada saznali da tržište ne reaguje prema vašim očekivanjima, i da je cela investicija ugrožena, ako ne i sasvim propala. Napravite uzorke i testirajte kako izgleda interakcija sa korisnicima, šta im se naročito sviđa, a šta naročito baš i ne, pa napravite proizvod koji će od prvog dana biti usklađen sa trenutnim zahtevima tržišta (koje se sve brže menja).

Odoo - Sample 2 for three columns

3D štampa maketa

Zamislite projekat na kom štampate po jednu maketu u svakoj nedelji tokom celog trajanja razrade od ideje do izvođačke dokumentacije... I sve to po ceni jedne tradicionalne makete od papira, balze, klirita ili stirodura, uz daleko veću fleksibilnost za varijante, preciznost detalja, prikaz karakterističnih preseka, itd.

Spremni za naredni nivo nastupa na tržištu?

Solfins pruža konsalting, isporuku, implementaciju, obuku, podršku i servis...

Odoo image and text block

Tražite softversko rešenje za izradu uputstava?

SOLIDWORKS i CATIA Composer

Profesionalni softver koji se koristi za izradu tehničkih uputstava. Omogućava vam da brzo kreirate 2D ili 3D grafički sadržaj, kojim jasno objašnjavate i prezentujete vaše proizvode i procese. Softver vam omogućava da radite direktno sa postojećim 3D modelom vaše konstrukcije i da kreirate vektorske ilustracije visokog kvaliteta, fotorealistične slike i interaktivne animacije. Suština problema koje Composer rešava su jasne ilustracije, usklađene sa vojnim i drugim tehničkim standardima,  koje ni jedan CAD softver ne može na taj način da prikaže sa senkama i izolinijama u vektorskom formatu (SVG). 

Svaka izmena na tehničkoj dokumentaciji, reflektuje se i na uputstvu, čime obezbeđujete integritet svih informacija na nivou vaše firme.

SOLIDWORKS i CATIA Composer >

3D štampa u procesu razvoja proizvoda i izrade prototipova
Tihi moćni "CNC" na vašem radnom stolu